Jaarclubs, Disputen, 
Commissies &
 Huizen

SSR-W is opgedeeld in verschillende groeperingen. De grootste hierin zijn de jaarclubs, disputen, commissies en huizen. Allemaal hebben ze hun eigen functie binnen de vereniging. Jaarclubs zijn vriendengroepen binnen je eigen jaarlaag. Commissies zorgen ervoor dat er dingen gebeuren, bijvoorbeeld het organiseren van feesten of het initiëren van projecten. Disputen zijn groepen leden van verschillende jaarlagen met een gezamenlijke interesse. 

Eerstejaars jaarclub

JCIO Samba

Wij zijn JCIO Samba, een spontane vriendengroep die samen allerlei leuke dingen onderneemt. We eten, feesten, sporten, studeren, Wii’en en kingsen samen. Deze JC is hét recept voor de mooiste herinneringen aan je studententijd (voor wie zijn avonturen de ochtend erna niet is vergeten). SAMBA! 

Eerste Jaarclub 2016-2017

EJC Nox Aurum

EJC Nox Aurum is de eerste jaarclub van het jaar 2016-2017. Wij zijn een gemengde jaarclub, bestaande uit 7 mannen en 5 vrouwen. We eten nog steeds regelmatig samen (op de kroeg) op de maandagavond en gaan daarna door tot in de late uurtjes. Daarnaast maken we nog veel meer mee, zoals 21-diners, festivals en vakanties naar Keulen en Bouillon. En natuurlijk slepen we elkaar mee tijdens de tentamenweken op de universiteit om te studeren. Samen proberen we in ieder geval van elk moment een gouden te maken.

GOUDKEELTJE!

Disputen

Een dispuut bestaat uit leden van verschillende jaren en studierichtingen die binnen een bepaald thema elke week activiteiten organiseren. SSR-W heeft de oudste Dispuutscultuur van Wageningen en sommige Disputen bestaan al sinds de oprichting van de vereniging, terwijl anderen net zijn opgericht. Zo blijft de vereniging zich ontwikkelen. Hier kun je over de achtergrond en geschiedenis van alle acht Disputen van SSR-W lezen, en tijdens de AID heb je de kans leden van Disputen te spreken. Vraag deze leden vooral naar de mooiste verhalen over hun Dispuut!

H.M.I.D.H.D. de Toebacksuyghers

Reeds 75 jaar geleden is het, dat een oogverblindend licht neerdaalde op deze planeet en een aantal rechtlijnige lieden inspireerde. Zij noemden zich de Toebacksuyghers en deden zichzelf het genoegen een koers te bepalen en deze naar eigen goeddunken te verleggen wanneer zij dit nodig achtten. Maatschappelijke ontwikkelingen wisten zij immer tot eigen voordeel aan te wenden. Een waar Toebacksuygher had en heeft dan ook altijd een onderbouwde mening wanneer het gaat om zaken die ons allen raken. Maar een Toebacksuygher voelt ook zeer goed aan, wanneer hij zich bevindt te midden van hen, die evenals hemzelf Maja geproefd hebben. Op deze schone momenten, die gelegen zijn in Rookavonden en Vergaderingen, komen gevoelens los die elders in deze verzakelijkte samenleving geen uitweg meer kunnen vinden. Het gevoel dat op zulke momenten door een Toebacksuygher waart is onmogelijk te beschrijven. Zij die dit ook voelen: wees zuinig op dit kostbare gevoel, het is slechts weinigen gegeven. Moge Maja! alle slapenden wekken uit hun geestelijke winterslaap. Toebacksuyghers, houd de pijpen aan!

H.E.W.D.H.D. A.z.o.t.o.b.a.c.t.e.r.

Waarde Lezer,

Uit de nevelen van de oersoep ontstond ooit de bacterie Azotobacter, een duplococ-vormige bacterie die de grond vruchtbaar en rijker maakt. Dit is ook de kern van Het Eerste Wageningse Dispuut Het Dispuut A.Z.O.T.O.B.A.C.T.E.R. Het verrijken van het leven door middel van creativiteit, inventiviteit en spontaniteit. Elke woensdagavond is er een borrel of activiteit waarbij de leden hun creativiteit, inventiviteit en spontaniteit gebruiken om er een zeer dispuutswaardige avond van te maken. Deze activiteiten variëren van disputeren en verbaal de degens kruisen tot het organiseren van een biercantus of een chique diner.

Ook gaan de leden een keer per jaar op dispuutsweekend in binnen- of buitenland en worden er spontaan oud-leden in binnen of buitenland bezocht. Bovendien is H.E.W.D.H.D. A.Z.O.T.O.B.A.C.T.E.R. het oudste en enige dispuut van Wageningen, wat gekenmerkt wordt door onze Koninklijke erkenning en de vele oude tradities die in stand worden gehouden. Zo drinken de leden al sinds de oprichting Zeer Oude Jenever en dragen alle leden bij speciale aangelegenheden een baret, een hoofddeksel dat vroeger door alle studenten gedragen werd. Kortom, Het Dispuut is ontzettend veelzijdig en vormt een waardevolle verrijking aan ons studentenleven.

Met een luide K.N.O.K. groeten wij u!

De vikingen

ODIN


Vee sterft,

vrienden sterven,

zeker sterft men ook zelf;

maar nimmer sterft een naam

vol roem

voor wie zich een goede verwierf.

– Hávamál 71


Te vaak worden lege zaken verheven tot wapenfeiten, verteld door roemloze mensen wiens naam slechts een vage schim zal achterlaten in de geschiedenis. In een tijd waarin het volk als schapen achter de zwakkeren aanloopt en de strijd door ieder wordt geschuwd in de naam van het verstand, zullen de Vikingen er zijn om ieder te confronteren met het Niets, de onwaardigen achterlatend in angst. Te vuur en te zwaard trekken de Koene Krijgers en Schone Schades plunderend door de wereld, gespleten schedels en lege vaten achter zich latend. De wapenfeiten die zij plegen worden tijdens de borrels gedeeld, waarna het gerstenat lustig uit de hoorns in de Vikingen vloeit. Hier kan een vroed man lof en gelach oogsten, terwijl voor een onvroed man zwijgen zeker het best is.

ODIN

M.P.L.T.S.H.A.M.D. Isis

Het Dispuut M.P.L.T.S.H.A.M.D. Isis aanbidt de Egyptische godin Isis. De godin wordt gekenmerkt door verschillende kwaliteiten, welke zijn vereeuwigd in onze kernwaarden – robuustheid en oprechtheid. Haar oorspronkelijke functie als Moedergodin verwijst naar sterke en krachtige vrouwen. Vandaar dat wij onszelf Amarna’s noemen die stevig in hun schoenen staan, weten wat ze willen en die zichzelf zijn. Daarnaast is Isis de uitvindster van de landbouw en wordt zij gezien als het symbool van vruchtbaarheid. Onder haar werd de eerste wet van rechtvaardigheid ingesteld. Daarom staan vertrouwen en oprechtheid bij ons hoog in het vaandel. Als Zonnegodin verbindt Isis hemel en aarde; het goud representeert de zon. De zon inspireert Amarna’s om openheid en toegankelijkheid uit te stralen, omdat deze van iedereen is. Onze paarse kleur symboliseert de wijn die we drinken en daarmee kun je ons dus ook vaak vinden op de sociëteit.


‘In vino veritas’

T.M.S.D.C.D.C. Scotia

De geur van whisky, de warme klanken van een doedelzak en schotsgeruite rokjes doen vermoeden dat de meiden van Scotia bij elkaar zijn. Een dispuut met een geschiedenis, waaruit vele gebruiken en tradities voortkomen. Elke woensdag komen wij bij elkaar om te borrelen, om zo onze band met Schotland, maar ook met elkaar te sterken. Diverse activiteiten worden ondernomen tijdens de borrels, maar we gaan ook op weekenden en vakanties. Stoer, sexy en eigenzinnig maar toch ook mysterieus. Dat maakt T.M.S.D.C.D.C. Scotia een dispuut met een uniek karakter. Flarden mist vervagen het pad dat de Scotianen nemen, nooit helemaal helder is het doel en toch zullen zij altijd samen zijn om samen hun oneindige dorst te lessen. May your glass never be empty! Quench!H.M.R.D.H.D.
Hoi Hoplitai

Wij zijn het Dispuut der strijders. Wij houden van orde, logica en kracht!


Ons grote voorbeeld is dan ook de Hopliet, de zwaar bewapende soldaat van het antieke Griekenland (Hoi Hoplitai betekent De Hoplieten). Gezond van geest en lichaam, niet voor een gat te vangen en gesteund door de goden Athena en Ares, die staan voor strategie en vechtkunst. Het zijn de Hoplieten die de wereld begrippen geschonken hebben als ‘democratie’, ‘falanx’ en het Trojaanse paard. Het is ons streven als moderne versie van de Hoplieten deze begrippenlijst uit te breiden en daarmee de wereld, en SSR-W in het bijzonder, te verrijken in de breedste zin des woords.


N.P.U.!

M.R.E.V.T.D.G.H.D. Shinto

KAMPAI! Het Met Rede En Verstand Tot Dispuut Gekomen Het Dispuut (M.R.E.V.T.D.G.H.D.) Shinto is een jong en fris gemengd dispuut met enthousiaste leden. Japan en het Shintoïsme zijn onze inspiratiebronnen, maar in onze activiteiten blijven we natuurlijk gezellige en nuchtere Wageningers. Desalniettemin zijn we ons wel bewust van de kernwaarden van Shinto, de Bushido. Onze activiteiten variëren van onzinborrels tot eilandweekenden en schuurfeesten tot het bezoeken van lezingen. Overal kan over worden gediscussieerd, maar relativeren staat ook hoog in ons vaandel. Om het vervolgens te beklinken met een lekker glaasje saké en een hapje sushi op zijn tijd.

KAMPAI!


H.M.I.D.H.D. De Zwevelpin

Wij zijn Het Meest Illustere Dispuut Het Dispuut de Zwevelpin, het vurigste dispuut ter wereld! Onze groep, die ongeveer 25 actieve leden telt, is te herkennen aan rode kledij, een goed gevoel voor humor (subjectief), vele woordgrappen, en gedreven en open persoonlijkheden. Onze dispuutsdrank is brandewijn, wat wij drinken om gezamenlijk te lijden. Hiermee versterken wij onze onderlinge b(r)and. Elke woensdag houden wij een vurig activiteit: Borrels bij leden thuis, feesten op de kroeg, BBQ’en aan de Rijn of externe activiteiten als survivallen en bezoek aan een trampolinehal. Naast deze activiteiten op de woensdag, gaan wij ieder jaar 3 keer op weekend en dit jaar zijn wij een week op vakantie naar Albanië geweest.

Met een luid BRAND!!! groeten wij u


Grote commissies en groeperingen

Externe activiteiten commissie
Algemene introductie dagen commissie
Introductie Commissie
Gilde
Dies commissie
Kookgilde

Overige commissies en groeperingen

Syndicaat

Dankzij ons ontstaan er aan de mooiste bar van het noordelijke halfrond unieke, onvergetelijke avonden, nachten en ochtenden waaraan iedereen die het ervaren heeft met liefde terug zal denken. U kunt ons en uzelf op geen gepastere wijze bedanken dan door de sfeer te proeven tijdens een (of meerdere) van de AID avonden. Want de sfeer proeven is alleen mogelijk op het moment dat u het zelf een keer heeft meegemaakt. Als u tijdens een van uw bezoeken iets bestelt, vergeet dan vooral uzelf niet!  

Intact (intere activiteiten)

Door het jaar heen zijn er bij SSR-W de gaafste feesten en activiteiten voor leden, deze worden georganiseerd door INTACT. Wij van de Interne Activiteitencommissie bestaan uit leden vanaf het eerste jaar. Samen organiseren wij onder andere ledenfeesten en jaarclubactiviteiten. Afgelopen jaar hebben wij bijvoorbeeld een supervette Rave Party en een levend Cluedo neergezet. Iedere dinsdag vergaderen wij, waarbij de gekste ideeën voorbijkomen en onze proost luid galmt: “DOOR JE STROT!!”

Bios (studenten band)

BIOS is dé coverband van SSR-W, opgericht in 2007. Jaar in jaar uit zijn er bandleden die vertrekken en bandleden die aansluiten bij het gezelschap omdat we natuurlijk een studentenband zijn. Doordat er steeds een geleidelijk wisseling van bandleden is blijft het een constant prachtige, ervaren band. We spelen dans-& meezingbare covers van Toto tot aan Bruno Mars en geven regelmatig optredens door heel het land! Ben je muzikaal en zou je dit talent graag benutten bij SSR-W? kom dan langs en laat zien wat je kunt! Of kom gewoon kijken om te zien hoe een bandrepetitie eraan toe gaat. Fuck Yeah!

FC Sela (Voetbal team)

FC Sela is het verenigingsvoetbalteam, waarin leden kunnen voetballen zonder dat voetbalervaring vereist is. Desondanks heeft FC Sela al vaker in finales gestaan. Naast voetballen op een leuk niveau is FC Sela ook een gezelligheidsteam. Zo is het traditie dat debutanten een kratje meenemen zodat ook de derde helft een succes is.

Paparacie (foto commissie)

Aan deze leden de taak om de hoogtepunten van je studententijd vast te leggen op de gevoelige plaat. Ook zorgen ze ervoor dat deze foto’s na afloop van feesten en activiteiten te bekijken zijn op deze website.

Komma (maatschappelijke commissie)

De maatschappelijke commissie ‘Komma’ is een jonge commissie vol met enthousiaste leden. Komma heeft als doel om de leden maatschappelijk te betrekken, en tegelijk ook zelf een steentje bij te dragen aan onze maatschappij. Hiervoor worden allerlei activiteiten georganiseerd, die uiteenlopen van een diner voor de leden met “overgebleven” voedsel tot discussieavonden, en van het bezoeken van AZC’s tot dé Rijnchallenge, waarbij leden genomineerd worden om in de Rijn te springen! SCHAPPELIJK!!

Krater (cultuur commissie)

De enige echte cultuurcommissie van SSR-W! Ieder jaar organiseert Krater tal van activiteiten. Deze zijn niet alleen heel erg leuk, maar laten je ook nog eens kennis maken met aspecten uit verschillende culturen! We organiseren workshops zoals een insectenproeverij en we zijn betrokken bij de One World Week van de universiteit. Ook organiseren we elk jaar ‘Drinking for Dummies’ een veelbezochte avond vol drankspellen uit de nederlandse studentencultuur. Het hoogtepunt van ons jaar is de Cultweek; een themaweek toegewijd aan cultuur en al het leuks dat je daarmee kunt doen! De afgelopen paar jaar waren er o.a. een Arabische escape room, een dragworkshop en een buikdansavond.

Kortom Krater is een creatieve en gevarieerde commissie waar je je inspiratie de vrije loop kunt laten, want cultuur past overal. Cult!

Huizen Commissie

De Huizencommissie der SSR-W

De huizencommissie houdt zich vooral bezig met het gezond en sterk houden van de onderlinge band van onze 19 verenigingshuizen. Dit doen we door activiteiten te organiseren speciaal voor de leden die in deze huizen wonen, zo is er onder andere een huizendiner georganiseerd waarbij ieder huis een deel van het voor of nagerecht heeft gemaakt, is er een huizenpubquiz geweest en doen we ieder jaar een huisjongstenruil waarbij, zoals de naam al een beetje doet vermoeden, de huisjongsten van de verschillende huizen voor een week van kamer ruilen. Verder regelen we ook het officieel worden van nieuwe verenigingshuizen en kijken we eens in de zoveel tijd of er nog mogelijkheden zijn tot het vormen van nieuwe vereningshuizen.

HUISS

Verenigingshuizen

SSR-W kent vele verenigingshuizen; dit zijn huizen waarin de bewoners allemaal lid zijn van dezelfde vereniging. De bewoners van een huis doen vaak dingen samen, van huisweekenden tot themafeestjes, alles is mogelijk! Er zit altijd wel iemand in de woonkamer om een praatje mee te maken of een film te kijken. Hier kun je een lijst vinden met alle verenigingshuizen van SSR-W. De kamers in deze huizen zijn over het algemeen goedkoper dan kamers in complexen van Idealis, wat ze extra aantrekkelijk maakt. Daarnaast wordt er ieder jaar een huizenborrel georganiseerd en zijn er door het jaar heen verschillende huisfeesten waar de bewoners en hun vrienden lekker los kunnen gaan!

Ruysdael

Waarde AID-loper,


Alweer 17 jaar geleden zijn vier heren begonnen met het realiseren van de droom van elke man: wakker worden in je eigen bruin café. Sinds mensenheugenis is dit namelijk de plek waar de beste verhalen en mooiste momenten ontstaan. Allen lid van het Dispuut De Toebacksuyghers wilden zij niets liever dan elke avond met een sigaar in de mond en een biertje in de hand vruchtbare discussies voeren over het leven en de alledaagse dingen als de vrouw en haar lichaam. En deze droom is werkelijkheid geworden. Ook nu nog wonen er op Huize Ruysdael vier Heeren die een uitzonderlijke band met elkaar hebben. Een hechtere vriendschap bestaat er niet en de huiscultuur versterkt deze enkel. U bent uiteraard van harte uitgenodigd om langs te komen voor een bak koffie of een drankje, want op papier is de Ruysdaelsfeer niet te beschrijven, die moet u proeven!


Op de Heeren!


De Heeren van Ruysdael

Het Scheve huis

Het Scheve Huis is het oudste verenigingshuis dat SSR-W telt. Sinds 1902 houdt ons huis zichzelf staande. Vroeger waren er nog meer studentenhuizen gevestigd in onze straat, maar tegenwoordig zijn het vooral de hoger opgeleide burgers die naar het mooie Bowlespark trekken. In 1980 is de ‘Vereniging Eigen Onderkomen (VEO)’ opgericht en sinds die dag is en wordt (bijna) al het onderhoud aan Het Scheve Huis gedaan door de bewonende studenten. Het huis biedt plaats aan vijf studenten (HuGo’s), en vanaf de oprichting van de VEO moeten die studenten ook lid zijn bij SSR-W. Het Scheve Huis is op kruipafstand van SSR-W, naast de markt en het heeft de Uiterwaarden als tuin, wat het de ultieme plek maakt om te wonen. We beleven veel hoogtepunten, zoals legendarische kerstdiners, buurvrouwbezoeken, vergaderingen, huisavonden, MiBo’s en klussenweek(enden).Onder een luid: ”Ons huis staat scheef!”

Das Haus

Das Haus is inmiddels al meer dan vijf jaar een begrip op SSR-W en Idealiscomplex Rijnveste. Naast de jaarlijkse activiteiten zoals een hauscantus, hausweekend en een sinterkerstennieuw diner is ook een wekelijkse hausavond, vaak samen eten en chillen bij ons een feit. Laten wij een beeld schetsen van een typische avond. Bij binnenkomst komt de geur van een culineer hoogstandje u tegemoet en wordt u een koud drankje aangeboden uit onze bierkoelkast. De muziek stroomt via de Chromecast de woonkamer in en de ontspannen hausgenoten bevinden zich onder de kroonluchter, die vol hangt met veroveringen van avondjes stappen. Er wordt uitbundig gelachen om de vele foto’s op de legendarische fotomuur en de gekste ideeën voor in/op/rondom het huis worden uitgebreid besproken. Na het eten wordt de afwas gedaan, het nodige lief en leed besproken en als afsluiter een bordspelletje gespeeld uit onze grote selectie. Ook worden de beste of slechtste films bekeken met bijpassend drankspel. Komen we elkaar tegen op SSR-W? Dan klinkt er ergens door het pand een luid “ACHTUNG, IMMER GERADE HAUS!!” onder het genot van een ijskoude Jägermeister. Dit is vaak het begin van een (on)vergetelijke avond waarbij wij als huis tot in de late uurtjes doorgaan. Het moge duidelijk zijn. Voor het beste haus, kom naar Das Haus!

Casa di Ciclo

Casa di Ciclo is een leuk studentenhuis waar vier tweedejaars en een eerstejaars lid van SSR-W wonen. Het ligt ideaal tussen het centrum van Wageningen en de unie. In de woonkamer of op het grote dakterras is het altijd gezellig en zijn wij daarom ook altijd wel te vinden. Met een Mexicaans thema hebben we ook leuke tradities zoals taco tuesday en tequila. De perfecte plek om je AID te vieren dus!

De Rechtbank

Sinds enige tijd kan het Verenigingshuis der SSR-W, De Rechtbank, met RECHT zeggen dat zij een feit is. Met haar tien RECHTmatige bewoners, De Rechters, straalt zij op nummer dertien op de hoek van het Salverdaplein in Wageningen. Deze prachtige locatie, midden in het centrum van Wageningen, betekent voor haar bewoners dat het alleen een kwestie van RECHTdoor (en een keer linksaf) op de fiets de berg afrollen is om na een avondje SSR-W weer in bed te belanden.


De naam van De Rechtbank vindt haar RECHTvaardige oorsprong uit twee zaken. Het eerste betreft de geschiedenis van het pand als advocatenkantoor van welke de naam op dit moment nog RECHTs van de deurbel staat. Het tweede is de locatie van het pand, namelijk RECHTs om de hoek van Wageningen haar hoogsteigen kantongeRECHT. Deze zaken leiden samen vanzelfsprekend tot de vorming van de naam De Rechtbank.


Met RECHTvaardige groet,

De Rechtbank

Staete van Ontbinding

Staete van Ontbinding is ontstaan op 1 december 2009 toen 5 biologen besloten samen te gaan wonen in het Binnenveld-complex aan de Haarweg. Het meest opvallende aan ons huis is toch wel de grootste collectie lege bierflesjes in Wageningen en omstreken. Op het moment van schrijven bestaat de verzameling uit een kleine 1300 verschillende flessen, uitgestald op bijna 100 meter aan planken. De planken lopen dubbel laags van het begin tot en met het eind door Staete!


De afgelopen 5 jaar hebben binnen de muren van Staete grote veranderingen plaatsgevonden. Het belangrijkste verschil met vroeger is dat het geen biologen huis meer is. Vier van de 5 grondleggers hebben het huis inmiddels verlaten wegens verschillende redenen. Gelukkig zijn ze vervangen door 4 nieuwe ‘sjaars’ die de tradities proberen voort te zetten. Elk jaar proberen we met elkaar op huisvakantie te gaan en zetten we de “bloemetjes” buiten tijdens de AID.


Hopende u ooit te mogen verwelkomen groeten wij u,

Astro

Sinds februari 2019 wordt Huize Astro bewoond door zes tweedejaars leden van SSR-W. Het huis ligt dicht bij SSR-W, waardoor de bewoners na een avond op de kroeg, fietsend de berg af kunnen rollen naar huis.

Huize Astro beschikt over een knusse woonkamer, waar dagelijks samen wordt gegeten en waar vaak spelletjes worden gespeeld of films worden gekeken. Ook biedt ons huis een ruim dakterras met luxe lounge-set, dat zich perfect leent om op warme dagen frisse drankjes op te nuttigen. Vanaf het dakterras hebben we uitzicht op een molen die het hele jaar door actief is. Bovendien zijn de bewoners van Casa di Ciclo onze buren, waardoor we het dakterras kunnen delen en nog meer ruimte kunnen creëren.

Onder een luide TWEEEEEEEEEEE

Grafzicht

Kruipend naar huis, wie wil dat nou niet? Eén van de voordelen van naast SSR-W wonen! Met tien mensen is er altijd wel iemand op SSR-W of thuis op Huize Grafzicht! We zijn een mix van mannen en vrouwen uit verschillende studiejaren, disputen en studies.

We hebben vele huistradities, zo hebben we elk jaar een huisdiner om het nieuwe jaar te vieren en een klusweekend om het huis en de tuin op te knappen. Daarnaast zijn we afgelopen mei op huisweekend naar Friesland geweest met alle huisgenoten en een aantal oud huisgenoten. In stijl van ons huisthema jagen wij daarnaast jaarlijks de andere verenigingshuizen de stuipen op het lijf tijdens Halloween.


Tijdens de AID zijn we natuurlijk ook op SSR-W te vinden, je kunt ons herkennen aan onze zwart-oranje huisdassen en een glas Cointreau. Proost!


Huize GrafzichtHuize Doornroosje

Hola! Huize Doornoosje is een verenigingshuis midden in het centrum van Wageningen waar we wonen met vier meiden. In ons paleisje is er altijd wel iemand in voor een borrelplank met wijn, spelletje of een ritje naar de KFC of de Mac in Veenendaal. Ook al wonen we in Nederland, toch houden we de Mexicaanse sferen erin op Huize Doornroosje. Met nacho’s, sombrero’s en onze spaanstalige huisnamen is het hier elke dag weer een fiësta!


Liefs, de chicas van Huize Doornroosje

Huize Rijnburg

Beste AID-loper,

Sinds het bouwen van het Rijnveste complex (anno 2013) bewonen een zestal heren een prachtig studentenhuis, genaamd Huize Rijnburg. In 2018 is er een zevende bewoner, namelijk onze geliefde hamster Dellie, bij ons in getrokken maar helaas is zij niet meer onder ons, rust in vrede. We hebben sinds een half jaar wel weer een nieuwe hamster namelijk Whisky!

Zoals u wellicht kan begrijpen zijn wij niet vies van een feestje en wordt er dan ook vaak tot in de late uurtjes bier gedronken. Menig avond kunt u thuiskomen om een huisgenoot aan te treffen die nog een frikandel onder het tosti-ijzer knalt of halverwege in slaap is gevallen op de bank. Om de biertjes er weer af te trainen, wordt er vaak voor het eten een potje voetbal gespeeld. ’s Avonds kijkt men dan hoe de avond verloopt, dan wel met een biertje in de hand, een film op tv of rustig een spelletje op de bank.

Eén van de prachtigste avonden is Oud en Nieuw waarop de zelfgemaakte wijn van 20% rijkelijk doet vloeien. De volgende ochtend is het dan ook met zijn allen uitbrakken met de nodige hersenloze reality shows.

Het draait echter bij Huize Rijnburg niet alleen om zuipen, er wordt ook een hoop ‘cultuur’ gesnoven. Elk jaar trekken wij er namelijk op uit om een land in het Oostblok te ontdekken, vorig jaar was dat Praag in Tsjechië. Helaas kan door de crisis dit jaar de vakantie niet doorgaan maar daarom zal het volgend jaar nog vele malen mooier worden.

Wilt u bij Huize Rijnburg gedurende de AID overnachten, dan bent u van harte welkom!

Yup!

Heren van Huize Rijnburg

’t Reservaat

Beste AID-loper,

Waar is mama? Huis! Zoals Moeder Natuur onze aarde vasthoudt in haar warme omhelzing, zo houdt ons huis haar bewoners ook warm en veilig. Iedere bewoner wordt gekenmerkt door een bepaald dier, dat hun meest ware aard representeert. Wij houden als huis ontzettend veel van ongepland lange huisavonden, waarbij onze beamer vaak een grote rol speelt. Potjes Mario Kart, filmavonden en Chateâu Meiland zijn dan ook regelmatig in onze woonkamer te vinden.

De woonkamer is bijna altijd een drukke boel van huisgenoten en aanhang, wat ervoor zorgt dat er altijd mensen over de vloer zijn en er veel te beleven valt.

Wij zijn het jongste huis van de vereniging, met twee verschillende dies data. De dag dat wij voor het eerst met elkaar door de deur stapte op 1 december, waar wij onze verjaardag vieren, en onze officieel wording als verenigingshuis op 1 april, waar wij een week vol activiteiten plannen.

We hopen u allen tijdens de AID te zien!

Waar is mama?

Huis!

Zeeteef

Alle hens aan dek!

Wij zijn de bewoners van Huize Zeeteef, een huis dat aan het prachtige Binnenveld staat. We wonen hier met vijf leden en zijn een gemengd huis.

We eten regelmatig samen, maar dat is natuurlijk geen verplichting. Ook zijn we gek op filmavonden en hebben we onlangs in een huisweekend prachtige vissen op de muren geschilderd. Iedereen kan rustig zijn eigen gangetje gaan, maar er liggen altijd genoeg spetterende huisavonden voor de boeg!

Houd ‘m nat!