f.a.q.

Meest gestelde vragen? wij geven antwoord!

Voor de meest gestelde vragen staan hieronder de antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact op via aidcie@ssr-w.nl of 0317-419006. 

Als ik lid word, kan ik mijn BSA dan nog halen?

Het is goed mogelijk om je BSA te halen. Veel van de activiteiten zijn niet verplicht, daardoor houd je ruim voldoende tij over om je studie te halen. Daarnaast zijn er mogelijkheden om op de sociëteit te studeren, en zijn er altijd leden die jou vak al een keer hebben gehad. Zo kunnen ze jou helpen met vakken waar je meer moeite mee hebt. 

Hoeveel tijd ben ik kwijt in een gemiddelde week aan verenigingsactiviteiten?

Het begin van het jaar zal wat drukker zijn, omdat er meer nadruk ligt op het leren kennen van de vereniging. Maar daarnaast is er genoeg ruimte voor het volgen van je vakken. Je hebt verder zelf in de hand hoe druk je het maakt. Het is gebruikelijk dat je in ieder geval op de maandag avond aanwezig bent met je jaarclub. De overige avonden zijn voor commissies, disputen en leden feesten. Je hebt zelf in de hand of je hier wel of niet aan meedoet. 

Hoeveel verplichtingen zijn er?

Het unieke aan SSR-W is dat er vrijwel geen verplichtingen zijn. Het is natuurlijk leuk als je er elke avond bent, maar dit wordt nooit van je verwacht. Daarom kan je zelf de perfecte balans zoeken tussen studenten leven en studeren. 

Wat is het verschil tussen een studieverenigingen en een studentenvereniging?

Bij een studentenvereniging maakt het niet uit welke studie je doet. De nadruk ligt voornamelijk op gezelligheid en persoonlijke ontwikkeling. Bij een studievereniging ligt de nadruk vooral op de studie en je daar zoveel mogelijk in te ondersteunen. Het is heel goed mogelijk om bij beide lid te zijn. 


Hoe kan ik mij inschrijven?

Bij alle activiteiten is er een inschrijfbalie aanwezig. Achter deze balie staan de mensen van de introductie commissie. Zij kunnen jou helpen met je inschrijving. Zij zijn te herkennen aan hun blauwe trui. Mocht het je nou niet lukken om bij een van de activiteiten aanwezig te zijn, kun je je ook altijd nog inschrijven via de website.

Wat zijn de voordelen van een lidmaatschap?

Door lid te worden bij SSR-W maak je gelijk kennis met een grote groep studenten. Er zullen vriendschappen ontstaan waar je de rest van je leven plezier van hebt. Daarnaast bied SSR-W voldoende feestavonden om zo nu en dan de studie te ontvluchten. Kan je die afleiding even niet gebruiken en heb je vooral hulp nodig met de studie? Ook dan zijn er leden die je overdag kunnen helpen, en ruimtes om rustig te kunnen studeren. Verder zijn er tal van commissies waarin jij jouw talenten kan ontwikkelen.

Naast de voordelen voor studie en plezier, kan SSR-W ook helpen met het vinden van een kamer in Wageningen. Met een netwerk van ongeveer 700 leden, en 17 verenigingshuizen is een nieuwe kamer nooit ver weg!

Ik ben jonger dan 18, kan ik lid worden?

Ook als je nog geen 18 bent kun je lid worden. Het is dan nog niet mogelijk om alcohol te bestellen. 

Is er een jaarhiërarchie bij SSR-W?

SSR-W kent geen jaarhiërarchie als vereniging. Leden hebben wederzijds respect voor elkaar. Voor sommige commissies is het wel verplicht om bepaalde ervaring te hebben. 
Binnen een aantal disputen is er wel sprake van een hiërarchie tussen verschillende leden.