Huize Rijnburg

Beste AID-loper,

Sinds het bouwen van het Rijnveste complex (anno 2013) bewonen een zestal heren een prachtig studentenhuis, genaamd Huize Rijnburg. Bij het betreden van het dit prachtig plekje is het huis ingewijd met een feest van meer dan 300 man. Uiteraard is dit geëscaleerd en zijn de sporen nog altijd terug te vinden in Huize Rijnburg.

Zoals u wellicht al kan begrijpen zijn wij niet vies van een feestje en wordt er dan ook vaak tot in de late uurtjes bier gedronken. Menig avond kunt u thuis komen om een huisgenoot aan te treffen die nog een frikandel onder de tosti-ijzer knalt of halverwege in slaap is gevallen op de bank. Om de biertjes er weer af te trainen, wordt er vaak voor het eten een potje voetbal gespeeld. ’s Avonds kijkt men dan hoe de avond verloopt, dan wel met een biertje in de hand, een film op tv of rustig een spelletje op de bank.

Eén van de prachtigste avonden is Oud en Nieuw waarop de zelfgemaakte wijn van 20% rijkelijk doet vloeien. De volgende ochtend is het dan ook met zijn allen uitbrakken met de nodige hersenloze natuurdocu’s of mario kart op.

Het draait echter bij Huize Rijnburg niet alleen om zuipen, er wordt ook een hoop cultuur gesnoven. Elk jaar trekken wij er namelijk op uit om een land in het Oostblok te ontdekken, dit jaar is het Gdańsk in Polen.

Wilt u bij Huize Rijnburg gedurende de AID overnachten, dan bent u van harte welkom! Slaapt u bij ons deze AID, dan gaan we mooi pilsen aan de bar, die we vrijdag van 16.00 tot 21.00 bemannen.

Yup!

Heren van Huize Rijnburg