Voor ouders

Wat is een studentenvereniging?

Een studentenvereniging is een vereniging waar alles georganiseerd wordt door en voor leden. De leden doen verschillende studies, wat zorgt voor een gevarieerd gezelschap! Dit is dus anders dan een studievereniging, waarbij alle leden hetzelfde studeren. De meeste studentenverenigingen hebben vaste avonden in de week voor verschillende activiteiten.

Wat zijn de mogelijkheden van studentenvereniging SSR-W?

Op SSR-W is er door middel van commissies veel ruimte om jezelf op verschillende vlakken te ontwikkelen. Leden worden aangemoedigd om diverse activiteiten te organiseren, van lezingen, tot gala’s, tot inzamelingsacties voor een goed doel! Ook zitten bijna alle eerstejaars bij een jaarclub. Een jaarclub bij SSR-W is een gemengde of ongemengde vriendengroep van mensen die in hetzelfde jaar lid zijn geworden. Jaarclubs zijn vaak hele hechte vriendengroepen! Verder zijn er mogelijkheden om lid te worden van een dispuut of genootschap. Genoeg mogelijkheden om mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken dus! Op deze manier voelt uw zoon of dochter zich na een paar weken al helemaal thuis in Wageningen.

Heeft het lidmaatschap bij SSR-W negatieve effecten op de studie van mijn zoon/dochter?

Leden van SSR-W worden niet verplicht gesteld om aanwezig te zijn bij activiteiten, dus uw zoon of dochter heeft zelf in de hand hoeveel tijd er aan studeren wordt besteed. Leden stimuleren elkaar vaak om samen te leren op de universiteit of zelfs op de kroeg, waar het om die reden rustig is in de zelfstudieweken.  Verder heeft het lidmaatschap bij SSR-W ook positieve effecten voor na de studie: uw zoon of dochter heeft via contacten die bij SSR-W zijn opgedaan betere kansen op een stageplek. Er zijn dus meerdere studie-gerelateerde voordelen aan het lidmaatschap bij SSR-W.