Voor ouders

Wat is een studentenvereniging?

Een studentenvereniging is een vereniging waar alles georganiseerd wordt door studenten en voor studenten. De leden doen verschillende studies, wat zorgt voor een gevarieerd gezelschap! Dit is dus anders dan een studievereniging, waarbij alle leden hetzelfde studeren.

Wat zijn de mogelijkheden van studentenvereniging SSR-W?

Op SSR-W is er door middel van commissies veel ruimte om diverse activiteiten te organiseren, van lezingen, tot gala’s, tot inzamelingsacties voor een goed doel! Ook worden eerstejaars leden gestimuleerd om een jaarclub te vormen. Een jaarclub bij SSR-W is een gemengde of ongemengde vriendengroep van mensen die in hetzelfde jaar lid zijn geworden. Jaarclubs zijn vaak hele hechte vriendengroepen! Verder zijn er mogelijkheden om lid te worden van een dispuut of genootschap. Genoeg mogelijkheden om mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken dus!

Heeft het lidmaatschap bij SSR-W negatieve effecten op de studie van mijn zoon/dochter?

Leden van SSR-W worden niet verplicht gesteld om aanwezig te zijn bij activiteiten, dus uw zoon of dochter heeft zelf in de hand hoeveel tijd er aan studeren wordt besteed. Verder heeft het lidmaatschap bij SSR-W ook positieve effecten op de studie: zo is er een database beschikbaar met samenvattingen gemaakt door leden en heeft uw zoon of dochter via contacten die bij SSR-W zijn opgedaan betere kansen op een stageplek. Er zijn dus meerdere studie gerelateerde voordelen aan het lidmaatschap bij SSR-W.

Ervaringen van ouders met studentenvereniging SSR-W

Intro 2016, vijf dagen niets van hem gehoord, maar op de laatste dag van de introductie belt Merijn een keer of drie met dezelfde vraag: “zal ik lid worden van SSR-W?” “Wat houdt je tegen, waarom twijfel je?” vraag ik hem, “Kennelijk heb je het leuk daar. Stap er maar in en kijk wat het je brengt.”

SSR-W heeft Merijn nu al veel gebracht. Een introductieperiode zonder corporale toestanden maar een die saamhorigheid smeedt. Een kans op een kamer en een fijn stel vrienden in zijn jaarclub. Een leerschool ook, want nergens zijn spreekvaardigheid en organisatietalent beter te ontwikkelen en te ontplooien dan bij studentenvereniging SSR-W. Merijn heeft het geweldig in Wageningen, mede door het warme nest dat SSR-W hem biedt.

Ik ben het dan ook helemaal eens met hun credo: dé plek om van jouw studententijd de beste tijd van je leven te maken!


Gaan studeren is een grote stap! Dat kan overweldigend zijn, zelfs als je er superveel zin in hebt. Gelukkig is Wageningen geen metropool, je gaat er redelijk snel de weg vinden. Maar als je echt een kickstart wilt maken in het Wageningse, dan is lid worden van een studentenvereniging in het algemeen en van SSR-W in het bijzonder een fantastische beslissing!

Onze oudste begon in september 2017 aan haar studie Milieuwetenschappen en werd tijdens de AID onmiddellijk enthousiast over SSR-W! En terecht!! Het is een studentenvereniging die bruist en borrelt. Er zijn oude tradities en jonge mensen. Je kunt er van alles leren, van zeefdrukken op zolder tot bestuurservaring opdoen als commissaris sociëteit. En het mooiste van alles: iedereen is gelijk! Een sjaars is niet minder dan een oud-lid. Of omgekeerd. Op de jaarlijks georganiseerde ouderdag heb ik met eigen ogen kunnen zien wat voor een heerlijke sfeer dat oplevert. Als ik opnieuw zou gaan studeren, dan wist ik het wel!

Onze dochter is in een korte tijd veranderd van een middelbare scholier, die moest doen wat de leraar vroeg, in een jonge vrouw die aan alle kanten uitdagingen en mogelijkheden krijgt aangereikt. Dat ze die aanpakt siert haar. Maar dat ze die kansen krijgt, is te danken aan de heerlijke club mensen die samen de prachtige vereniging SSR-W vormen!